Jeg er Bjørn Z. Ekelund. En av Norges mest erfarne organisasjonskonsulenter og psykologer. Mitt spesialfelt er samarbeid, team, ledelse og kultur. På denne bloggen formidler jeg tanker om disse og andre temaer som står meg nær.  Sjekk gjerne ut bze.no hvis du vil lære meg litt bedre å kjenne.

Hva er typisk Rød, Blå og Grønn E-atferd?

Publisert: 1.04.2020

Hvordan vil de ulike fargene slå ut i den virtuelle verden når man skriver e-mails og bruker virtuelle plattformer?

Dette spørsmålet ble stilt til 60 IT-studenter i København som først hadde deltatt på et vanlig Diversity Icebreaker-seminar. Studentene hadde med andre ord allerede en felles forståelse av Rød, Blå og Grønn, både sett utenfra og innenfra.

De jobbet derfor videre i ensfargede grupper for å identifisere hvordan de selv betraktet sin egen atferd.

(Klikk på høyre/venstre siden av slide under for å bla mellom fargene.)

I dagens situasjon har vi fått mange ulike virtuelle applikasjoner for kommunikasjon og samhandling. Mobiltelefoner har blitt allemannseie over hele verden og Internett fungerer mye raskere. I disse Korona-tider der alle har blitt bedt om å arbeide hjemmefra hvis mulig, ser vi for oss en betydelig økning i erfaring, motivasjon og kompetanse til å bruke virtuelle løsninger. Reduksjon av reising som et bidrag til klimaet vil vi tro også gjør det ekstra motiverende å få til virtuelle løsninger for samhandling.

Eksemplene ovenfor fra København er fra 2010. Selv om det nå er gått 10 år er disse poengene fortsatt overraskende lett gjenkjennelige for mange.

Personlige forskjeller som et tema for virtuell samhandling er allikevel ikke så vanlig å ta hensyn til i praksis og forskning. Vi tror dette kommer til å endre seg, og vi håper at Diversity Icebreaker kan bidra her i fremtiden.

Hvordan preges jeg av Røde, Blå og Grønne preferanser når jeg går inn i nye roller?

Teori U og Rød, Blå og Grønn