Jeg er Bjørn Z. Ekelund. En av Norges mest erfarne organisasjonskonsulenter og psykologer. Mitt spesialfelt er samarbeid, team, ledelse og kultur. På denne bloggen formidler jeg tanker om disse og andre temaer som står meg nær.  Sjekk gjerne ut bze.no hvis du vil lære meg litt bedre å kjenne.

Om stress og Rød, Blå og Grønn

Hva utløser stress hos de ulike fargegruppene, og hvordan reagerer de ulikt på stress?

Carsten.jpg

Intervju med Carsten A. Thomsen

www.rethnk.dk

Carsten A. Thomsen har mastergrad i pedagogisk antropologi med fordyping i innovasjons- og designprosesser. Han har også en universitetsgrad i ledelse. Han er medgrunnlegger av RETHNK i Danmark som designer og fasiliterer strategisk forandring for større danske og globale virksomheter. Carsten holder bl.a. stresskurs og sertifiserer konsulenter i en vitenskapelig basert stress-test.

Carsten har benyttet Diversity Icebreaker i mange år. I sine stress-kurs deler han deltagerne opp i Røde, Blå og Grønne grupper etter de har besvart Diversity Icebreaker. I gruppene samtaler de om hva som trigger stress i deres egen fargegruppe og dernest hvilke stressreaksjoner de får av dette.

Jeg har spurt Carsten om han kan dele sine resultater med oss. Nedenfor ser dere en interessant oppsummering fra hans kurs så langt. Disse beskrivelsene passer svært godt med den kunnskap vi har om fargene fra tidligere.

Slide1.JPG
Slide2.JPG

Carsten utdyper videre hvordan han bidrar til en bevisstgjøring av personer og organisasjoner rundt problemstillingene med stress i en artikkel her.

Hvordan preges jeg av Røde, Blå og Grønne preferanser når jeg går inn i nye roller?